Stilte. 

 

"De duif in de boom verderop in de straat is nog nooit het enige geluid geweest om naar te luisteren."

"De storm raast langs regenpijpen en bakstenen. Wekt het idee dat alles in seconden naar de grond kan waaien, terwijl alles wat hij probeert te doen, de lucht klaren is." 

Stortbuien en inzakkingen kunnen voelen als het einde van geluk. Het kan voelen alsof je je nooit meer beter gaat voelen. Maar het belangrijkste van die momenten in je leven is dat het de lucht klaart. Uithuilen is soms beter dan opkroppen. Laat het stormen zodat er weer ruimte is voor stilte en zonlicht. 

Offline gaan heeft me veel laten onderzoeken wat mijn hoogsensitiviteit nou inhoudt. Ik ben gaan lezen over kenmerken en wat belangrijk is om hoge sensitiviteit te stillen. Jezelf zo hard tegen komen in de verhalen van anderen is evengoed fijn als confronterend. Gelukkig pluis ik mezelf meer dan graag uit elkaar en leer ik er alleen maar van... 

Mij gelukkig willen voelen

Dat is alles wat ik wens de laatste tijd. Momenten ook daadwerkelijk voelen. Ik wil muziek door mijn hart voelen gonzen en blijheid door mijn zenuwen. Ik wil dat het weer kriebelt als ik dingen doe die mij eerder altijd gelukkig maakten. Nu lijk ik bang. Bang om het gevoel binnen te laten stromen. Bang om te voelen wat ik voel. En dat maakt alles misschien nog veel erger.

Afgelopen weekend liep ik in de dierentuin. Een plek waar ik als kind (en tot mijn 15e) kriebels in mijn maag van kreeg. Als ik de diertjes hun eigen onbegrijpelijke leventjes zag leiden. Het kickt niet in zoals het toen deed. Waarom voel ik me zo de laatste tijd?

Deze week doe ik mijn uiterste best om te begrijpen waarom geluk mijn ziel niet meer raakt.  Waarom ik in een diepe winterslaap lijk te leven. Want het leven is te kort en te mooi om mij niet gelukkig te voelen met alles wat ik mee maak.

Maar wat als ik wél kan schrijven?

Hoe feestjes voelen als je er eigenlijk niet bent... 

Als in de kamer staan maar je drukker maken over hoe de vis in het aquarium zich voelt dan over de mensen die hun levensverhaal aan mij vertellen. 

AFGELEID. 

  • Grey Instagram Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon

© 2019, Fancy Words en zijn content is eigendom van Sam Ashton