Zoeken

Wat ik recent heb gelezen - Tops en Flops


De eerste helft van 2019 bevat weinig informatie over wat ik heb gelezen. Boeken leken compleet uit mijn vocabulaire verdwenen te zijn. Maar de lezer in mij begon in april te vechten tegen het ongemak van niet meer lezen. Mijn brein vindt altijd een bepaalde rust in het lezen van een goed fictie boek en ik miste die rust enorm. Dus! Niet lang daarna begon de lees sprint. Ik heb mijn neus in een aantal hele goede boeken geduwd maar ook een paar misgrepen gehad. Dit lijstje ga ik dan ook graag met jullie delen.


TOPS


Allereerst: Flawed! Wel een van de laatste boeken die ik gelezen heb maar Cecelia Ahern heeft een voetprint in mijn hart achtergelaten. Deel 1 en 2 gingen recht achter elkaar aan mijn brein in want neerleggen kon ik ze niet. Flawed komt dus ook gelijk met het tweede deel Perfect. Normaal lees ik niet zo snel dystopians maar deze kochten een vriendin en ik in Ierland en ik was erg benieuwd naar de originaliteit van dit boek. Dit heeft me absoluut niet laten vallen. Flawed bracht een geweldig nieuw verhaal dat ik honderd procent in de bioscoop zou willen zien. Een zekere aanrader van iedereen die houdt van goede dystopians. Als je houdt van Red Queen, Divergent en The Hunger Games dan zul je deze serie ook waarderen!


Een boek dat ik eerder in de leessprint las was Merel. Een heel ander boek maar even krachtig- als niet krachtiger. Merel is een contemporary coming-of-age boek gericht op een jong meisje genaamd Merel. Het allermooiste aan dit boek vond ik dat er een bepaalde spanningsboog in hing die mij van begin tot eind vastnaaide aan het verhaal. Gemiddeld zijn contemporary boeken meer gericht op het gevoel voor personages en de drang te blijven genieten van het verhaal maar bij Merel droeg het me omdat ik wilde weten wat de verklaring was voor het grote plot. Pas richting het einde van het boek kom je hierachter wat maakt dat Merel je bij de hand vastpakt in haar weg naar gezondheid.


Het eerste non-fictie boek van het jaar was Calm the fuck down van Sara Knight. Ik ging net door een break-up en had een goed inspirerend boek nodig om mezelf weer omhoog te helpen. Toen ik met Femke in Den Haag de boekenwinkel in liep ging ik dan ook gelijk op zoek. Femke raadde mij Sara Knight aan en dat was een goede aanrader! Calm the fuck down gaf me goed inzicht in dat mijn brein soms veel te veel panikeert over iets waar ik me helemaal niet druk om moet maken. Ik heb het boek nog niet helemaal uit omdat ik non-fictie boeken altijd heel goed in me op wil nemen, maar dit boek is een zekere aanrader voor mensen die een beetje rust in hun brein nodig hebben!


Als allerlaatste heb ik Mosquitoland van David Arnold mee op vakantie genomen. Wat een heerlijk boek! De humor is perfect gemengd met serieuze onderwerpen en onderliggende gedachtes. Al was ik af en toe wat afgeleid door het prachtige Tenerife op de achtergrond, was dit een absolute topper die ik ga aanraden aan veel mensen.


FLOPS

Niet persé omdat het echt een 'slecht' boek was maar omdat ik er meer van had verwacht. De kaart der dagen, het vierde boek in de mevr. Peregrine serie was een beetje een teleurstelling voor mij. Ik heb dit vaker met boekenseries. Des te verder ze komen, des te meer ik het gevoel heb dat ze alleen maar aan het uitmelken zijn. Karakters veranderen in plots superhelden karakters, drama verandert in actie en ik vind vaak dat de details verdwijnen. Sommige mensen houden juist van de actie die in vervolg boeken komen, maar de kaart der dagen van Ransom Riggs was voor mij een beetje 'teveel' van het goede. Ik miste de geheimzinnigheid die in de vorige boeken dwaalde. Het was vermakelijk, maar niet hetzelfde.Omdat ik weinig gelezen heb heb ik dus ook weinig flops om met jullie te delen. Gelukkig maar want ik geniet natuurlijk liever van mijn boeken. Ik heb nog een redelijke to-be-read stapel in mijn boekenkast liggen dus voor de komende tijd zit ik goed! Het probleem is dat ik me niet kan focussen op het schrijven van het boek- en het lezen van heel veel boeken tegelijk. Druk met mijn boek? Eén boek per maand. Geen schrijfproject? Boeken extravaganza! Dus voor nu heb ik weinig gelezen, maar hopelijk over een tijdje weer door een hele stapel heen geworsteld.


-S.0 keer bekeken
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon

© 2019, Fancy Words en zijn content is eigendom van Sam Ashton