Zoeken

Waarom ik blogDe trouwe volgers van Fancy Words weten al hoelang ik blog. Er heeft zo'n twee jaar tussen gezeten voordat ik weer terug kwam. Maar hier ben ik, vernieuwd en heel wat wijzer! De vraag is alleen: Waarom ben ik teruggekomen? Wat maakt mij zo'n grote fan van bloggen? En waarom... ja waarom, lijk ik niet zonder Fancy Words te kunnen?


De oude Fancy Words is helaas niet meer online, maar ik zou zo graag een keer willen lezen en kijken naar de oude manier van werken. Het roze kleurtje is nooit verdwenen en mijn interesses zijn alleen maar ontwikkelt, maar Fancy Words is ouder geworden. Omdat ik ouder ben geworden. Bloggen heeft voor mij door de jaren met Fancy Words als creatieve naam een hele andere mening gekregen. En zelfs een andere opmaak.


Bloggen begon als een manier om mijn meningen over boeken met iemand te kunnen delen. Dit was nog voordat ik echt begon met schrijven en voordat ik echt wist dat ik verder wilde in de communicatie en de schrijfwereld. Ik ging bloggen puur om te delen wat ik las. Niet lang daarna begon ik alleen recensies en boeken nieuwtjes saai te vinden. Ik ging meer schrijven over mijn eigen leven en over de dingen die ik deed- schrijf gerelateerd. Maar waar ik het allermeeste plezier uit haalde was wanneer ik schreef omdat ik iets kwijt moest. Fancy Words werd steeds meer een plek om gewoon mijn gedachten kwijt te kunnen. Boek- schrijf- en levensgerelateerd.


Dit was het moment waarop ik serieuzer werd met bloggen omdat ik door kreeg hoe fijn ik het vond om mijn gedachten kwijt te kunnen. Sam is verbazingwekkend genoeg namelijk niet goed in het delen van gedachten... persoonlijk. Ik schrijf mijn emoties eruit. Ik praat niet zo snel. Ja, met hele hechte vriendinnetjes durf ik natuurlijk over alles te praten, maar als ik zelf ergens mee zit dan ben ik snel in staat mezelf op te sluiten. Op deze momenten ga ik elke keer weer met mijn pen en papier op bed zitten, of ik begin een nieuwe blogpost. Mijn verhaal verdrinkt in woorden, mijn gedachtes raken verstrikt in zinnen. En dat, mijn lieve lezer, is waarom ik blog.


Ik blog omdat het weer een andere manier is om mijn woorden te gebruiken. Elke schrijver in de wereld weet denk ik wel dat je schrijven leert door continu te blijven oefenen. Of dat nou door middel van een blogpost is, een notitieboek vol met onzin of een echt boek, oefenen is oefenen. Dit is mijn manier van oefenen. Bloggen doet eigenlijk alleen maar goede dingen voor me. Het ruimt mijn brein op, het maakt me blij, het traint me, het geeft anderen wat inspiratie en als allerlaatste: het creëert een persoonlijk CV.

Natuurlijk is dat niet de reden dat ik blog maar het is wel zo. Doordat ik mezelf laat zien en mijn kwaliteiten op mijn blog vertoon, zet ik mezelf ook neer voor de toekomst. Dit is waardoor ik groei en waardoor ik een betere toekomstige werknemer zou zijn.Wat vind ik eng aan bloggen?

Misschien niet specifiek eng. Oké jawel, wie houd ik voor de gek? Ik vind het soms nog wel eens eng. Vooral over de drempel stappen van weer beginnen. Er zijn honderdduizend bloggers en ik weet gewoon hoe groot de uitdaging is om door die grote massa aan competitie heen te banjeren. Het is eng om te weten dat je misschien nooit gevonden wordt of dat niemand ooit leest wat ik maak. Maar elke keer als die gedachten weer tot me binnendringt, dan herinner ik mezelf eraan dat ik het doe omdat ik het leuk vind. Ik denk dat het komt door mijn claustrofobie... *uchum*. Ik ben bang voor de mensenmassa.


Daarnaast floept mijn perfectionisme soms wel omhoog. Ik wil nu al de perfecte blogger zijn, ik wil al bij de grote namen horen. Wat mijn perfectionisme alleen niet opwekt is het antwoord op die onzekerheid: Iedereen moet leren. Het is eng om te moeten leren voordat je het echt goed kan doen. Maar eerlijk gezegd begin ik steeds wat trotser te worden op wat ik al bereikt heb op de blog.Het aller engste is om het gewoon te doen. Maar dat is ook het allermooiste. Knutselen, schrijven, plannen en creëeren. Fancy Words hoort bij mij, het is mijn creatieve uitlaatklep. Dus ja, bloggen: ik doe het omdat het me blij maakt, omdat het mij maakt. Het laat me mijn angsten overwinnen en doorgaan voor de mensen die wel stilletjes mijn verhalen lezen.

-S.

0 keer bekeken
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon

© 2019, Fancy Words en zijn content is eigendom van Sam Ashton