Zoeken

The traveling book // We are okay, Nina Lacour"We are what's real"


Twitter blijft soms een wereld vol wonderen. Vooral wanneer je zo'n leuk berichtje voorbij ziet komen zoals 'Ik zoek mensen die mee willen doen aan een traveling book'. Ik ben bekend met het concept maar had zelf nog nooit mee gedaan. Al snel stuurde ik mijn lieve vriendinnetje Nicky het berichtje dat ik maar al te graag mee wilde doen! En hier zijn we dan, na een van de mooiste boeken die ik tot nu toe in 2020 heb gelezen.


Wat is een traveling book?

Dat concept zal ik eerst even uitleggen. Het is vrij logisch te verklaren aan de hand van de titel. Het boek begint bij de 'koper' en gaat nadat zij hem gelezen heeft langs alle participanten. Om en om lezen zij het boek en schrijven ze hun aantekeningen aan de rand van de pagina. Het idee is om inderdaad elkaars aantekeningen in te zien en natuurlijk te kunnen praten over het boek!


Wat is er leuker dan een boek waar je zoveel bij voelt te delen met mensen die hopelijk hetzelfde gaan vinden?


We are okay - Nina Lacour

Nicky koos voor We are okay van Nina Lacour. Dit is een van haar favorieten en ze wilde niets liever dan dit heerlijke verhaal delen met ons. Dus daar gingen we. Met zijn allen duiken we in het verhaal van Nina. Eerst Anneke en al snel genoeg lag die bij mij op de deurmat.

Eigenlijk ging ik helemaal blanco dit boek in, dat is mijn favoriete manier van lezen. Zonder verwachtingen erin duiken. Wat nog beter was, was dat ik al maanden op zoek was naar een nieuwe contemporary. Naar mijn idee laat de boekenwereld ons in dat genre een beetje in de steek de laatste tijd.


Daarom had ik ook niet verwacht zo verliefd te worden op deze contemporary!


"I wished I knew more, or at least had actual memories instead of feelings that may have only been inventions."


In het begin was ik bang dat ik me zou gaan storen aan Marin (de hoofdpersoon). Ze heeft veel meegemaakt en vind het extreem moeilijk dit los te laten. Vaak merk je bij zulke personages dat ze zeurderig worden en vast zitten in een beeld van het leven dat alleen maar negatief is. Gelukkig vaagde dit al snel weg en werd de poëtische schrijfstijl van Lacour er met de pagina beter op.


We leerde Marin snel kennen en namen deel in haar verwarrende relatie met beste vriendin Mabel. We doken in hun verhaal maar wisten eigenlijk heel lang niet wat hun verhaal eigenlijk was. Die opbouw was heerlijk. Het wachten op waar het allemaal begonnen was. Dat liet me kwijlend vastplakken aan de pagina's. Ik moest en zou weten wat er was gebeurd voordat Marin op haar kamertje vol angst zat.


Het allermooiste aan heel dit boek is toch wel de schrijfstijl. Zoals Anneke in het boek had gekrabbeld: de schrijfster heeft heel weinig woorden nodig om heel veel te zeggen. En dan klinkt alles ook nog eens als een gedicht. Samen- en vergelijkbaar met- The Perks of Being a Wallflower weet ik bij Lacours schrijfstijl weg te zwijmelen om de metaforen en het symboliek.


Ik wil niet teveel van het verhaal spoilen omdat ik zelf ook liever blanco in een boek duik. Dat wil ik je dan ook heel graag meegeven als je in We are okay duikt. Lees je niet in. Laat jezelf verassen door de liefde, de spanning, de angst en het verlangen.


Geef je over aan dit boek en sprint er in enkele dagen doorheen.


Want ja: dat ga je willen.


We are okay vertrekt

Nu ik al mijn notities in de pagina's heb gegraveerd en ik de quotes eindeloos ga herhalen, is het boek klaar om te vertrekken naar de volgende lezer. Mijn eerste traveling book vertrekt naar Maud die als volgende mag genieten van het verhaal. Natuurlijk met een handgeschreven kaartje namens Sam.


Traveling books zijn heel gemakkelijk te starten! Lijkt het jou leuk om ook zo'n reis te maken met een van je favoriete boeken? Verstuur dan eens een oproep via Twitter of Instagram. De boek community is altijd in voor nieuwe vrienden en gebabbel over verhalen.


-S.0 keer bekeken
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon

© 2019, Fancy Words en zijn content is eigendom van Sam Ashton