Zoeken

Tenerife fotodagboek + tips en tops

Bijgewerkt: 29 aug 2019

Vorig jaar reisde ik af naar Malta, een land waarvan ik al jaren wist dat ik erheen wilde. Dit jaar, 2019, mocht ik het vliegtuig richting Tenerife instappen. Een bestemming waarover ik vrij weinig wist voordat ik de reis geboekt had. Zonder enig druppeltje spijt ben ik weer op Nederlandse bodem. Deze keer met een extra hartje voor het prachtige eiland dat Tenerife is.


We verbleven in het prachtige Costa Adeje, wel aan de rand van Playa de las Americas. Twee hele toeristische kusten. Nou zul je misschien denken 'al die toeristen zit ik niet op te wachten' want je wilt misschien wel op een rustige vakantie. Dan heb ik goed nieuws voor je. Niet alleen heeft deze omgeving alles wat je vakantie hartje maar te begeren heeft, het is ook nog eens rustig! Natuurlijk lopen er wel toeristen en zijn er drukke en minder drukke plekken, maar over het algemeen kun je rondlopen zonder aan alle kanten in een menigte van jewelste te belanden.


Ons appartementen 'park' (zo kan ik het wel noemen) was echt enorm goed verzorgd. Met tien minuutjes lopen naar het strand en dus ook de boulevard met alle leuke strandtentjes, was Paraiso del Sol een enorm goede keuze! We hadden een eigen appartementje inclusief keuken, badkamer, tuin en zwerfkatjes die ons graag knuffelden. Heel mooi verzorgd, schoon en zelfs de optie om elke dag een schoonmaakster langs te laten komen. Voor extra opties zoals een kluis of wifi moest je helaas wel betalen, maar wij hebben hier geen gebruik van gemaakt en voor ons was het dan ook geen last.


Wat te doen in Tenerife?

De eerste must is het quad rijden. Het kost wat, ik weet het, maar het is het geld honderd procent waard. Wij konden via onze reisbegeleider van Corendon een tour boeken van 4 uur. Hierbij zijn we de vulkaan op gereden (De Teide), hebben we in het bos gecrosst, heuvels af door de dorpjes gereden, het strand op gegaan en hebben we een hele tour langs het verstopte dorpje Masca gemaakt. Door de bergen en door het zand. Met de quad tour kom je letterlijk overal! Natuurlijk moet je hier wel een beetje avontuurlijk voor zijn, want het is ook wel eng op sommige momenten. Maar als je met een groep bent gaat het allemaal vlekkeloos en zie je meer van het eiland dan dat je met de voet zult kunnen!


Wij konden het helaas niet maar ik weet zeker dat een auto huren een hele goede aanrader is. Het verkeer in Tenerife is heel 'Nederlands'. Druk op sommige plekken maar heel erg goed te doen. Mensen rijden heel beleefd. Met de auto kun je toch net iets meer van zo'n eiland bezichtigen dan zonder. Om daar wel aan toe te voegen dat reizen met de bus ook niet heel duur en ingewikkeld is.


Zelf zijn we een dagje met de bus naar Santa Cruz gereisd met de bus. Dit is de hoofdstad van Tenerife en dus ook gelijk een hele andere stad. Grootser maar vooral cultuur rijker. Hoewel je zou denken dat de hoofdstad volloopt met toeristen, was het tegendeel waar. Heel veel mensen in Santa Cruz gaven je een regelrechte blik in het 'Spaanse leven'. Prachtig om te zien dat zo'n grote, mooie stad, zo rustig is. Een stad die zeker de moeite waard is om te bezoeken.


Als laatste wil ik je duizend procent aanraden de zee op te gaan. Hoe je het doet maakt niet uit, al kan ik jetskiën zeker aanraden! Als je maar ergens op die zee terecht komt om de prachtige dolfijntjes te spotten. Ons plan was in eerste instantie om met schildpadden te gaan snorkelen, maar helaas zijnd deze schildpadden nu verplaatst naar een broedplaats waar alleen nog maar tours heen gaan die dusdanig niet heel erg diervriendelijk zijn. Deze broedplaatsen kunnen namelijk ter bescherming beter met rust gelaten worden en hier wilden wij dan ook zeker geen slechte invloed op zijn door het toch te doen. Daar in plaats van zijn we gaan jetskiën en hebben we dolfijnen gezien! Dus ja, ga zeker de zee op om deze prachtige diertjes te spotten.

Aftermovie:


Tenerife is een eiland vol verassingen. Niet alleen loopt de natuur overal uiteen, ook de mensen brengen een sprankeltje vreugd op het eiland. Bloemen, cactussen, zee, zon en plezier. Tenerife heeft voor iedereen wat! En dat terwijl je er toch nog rustig van kan genieten zonder overdonderd te worden door het toerisme. De enige mensen waar je misschien door lastiggevallen wordt zijn de verkopers op het strand en de proppers voor elk restaurantje. Verder is het vredig op dit eiland.


Wist je dat... vrouwen beschermd zijn op Tenerife? Mannen die vrouwen lastigvallen op het eiland kunnen een flinke boete krijgen. Zelfs taxichauffeurs houden dit in de gaten tijdens hun ritten. Hierdoor kunnen vrouwen veilig over straat en zelfs 's avonds in hun eentje een wandeling maken.


Ga! Dat is alles wat ik wil zeggen. Jong of oud, het maakt niet uit. Tenerife is een geweldig eiland, vooral ook een schoon eiland. Een plek waar ik echt wel zou kunnen wonen en ik wijk niet snel af van Nederland.


Mocht je nog vragen hebben voor je reis naar Tenerife dan zijn die natuurlijk altijd welkom via mijn social media kanalen!


-S.
0 keer bekeken
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon

© 2019, Fancy Words en zijn content is eigendom van Sam Ashton