Zoeken

Retroprints decoratie // AD: Fotofabriek

Bijgewerkt: jun 10

Er is altijd één plekje in het huis voor mij bestemd: het bureau. In november trok ik in bij mijn vriend en gezien het bureau stond te verstoffen in de kamer, nam ik het als de mijne en begon ik er helemaal mijn plekje van te maken. Maar tot aan een paar weken geleden miste er iets. Herinneringen, foto's en het gevoel van thuis. Als een wonder bood Fotofabriek mij een leuke samenwerking aan die precies was wat ik nodig had voor mijn plekje. Foto's gehuld in een retro jasje!


Fotoboeken, kalenders en wanddecoraties. Fotofabriek bied het allemaal aan. Al heb ik altijd al in mijn hoofd gehad dat ik later fotoboeken wil gaan maken van mijn kinderen en vakanties, had ik nog nooit echt rondgesnuffeld tussen de opties die ik nu al kon gebruiken. Toen zij mij vroegen of ik hun retroprints een kans wilde geven was ik gelijk lyrisch.

Retroprints zijn foto's verwerkt in een polaroid lijstje. Als iemand die polaroid camera's veel te duur vindt, zag ik hier de perfecte oplossing. Ik kon zelf mijn leukste foto's uitkiezen, ze heel gemakkelijk in het sjabloon plaatsen en zo mijn mooiste herinneringen thuisgestuurd krijgen in een creatief jasje.


De kwaliteit van de foto's is veel beter dan ik verwacht had! Omdat ik de meeste foto's van mijn Iphone had gekozen was ik bang dat ze nooit in de optimale kwaliteit overgezet zouden worden, maar ze staan erop alsof ze professioneel genomen zijn! Daarbij zijn de retroprints stevig en van perfecte kwaliteit! Ik ben over papier (zoals in notitieboekjes of bij geprinte foto's) altijd vrij kritisch omdat ik het zonde vind als de foto's of het papier na een aantal dagen al niet meer strak is, maar hier valt niets over te klagen.


Bekijk hier de retroprints en breng jouw herinneringen weer tot leven!


De fotoslinger

Gezien wij dit huis huren en we weinig schade mogen maken op de muren en de meubels, zocht ik naar een huisvriendelijke manier om mijn foto's bij mijn werkplekje te krijgen. De eerste optie was om de foto's toch op de muur te plakken met verwijderbare posterplakkers, maar dit vond ik te standaard. Heel leuk! Maar niet leuk genoeg voor mij.

Al snel kwam ik op het idee om een slinger te maken. Alle foto's tussen het hangende schap binden als een slinger van herinneringen.
Met de prints was heel gemakkelijk te werken. Ze zijn van goede dikke kwaliteit waardoor ik niet bang hoefde te zijn om ze te beschadigen (al wilde ik natuurlijk de foto's wel netjes houden). Je kunt er dus allerlei dingen mee doen, zelfs als je een slinger niet leuk vindt of deze niet kwijt kunt in jouw kamer. Ik zal even een aantal ideeën voor jou op een rijtje zetten!


 • Een collage: Dit kan op de muur of in een grote fotolijst. Maak een leuke collage met al jouw favoriete foto's en hang deze op om er altijd naar te kunnen kijken! Zoek eens op Pinterest naar photowall/fotomuur voor inspiratie.

 • Een fotoboek met verhaal: Plak de foto's in een fotoboek- bijvoorbeeld van de Hema- en schrijf bij elke retroprint het verhaal van de herinnering. Maar goed... voor een fotoboek kun je ook terecht bij de fotoboek opties van Fotofabriek.

 • Bureau mat: Leg de foto's in een leuke collage vorm onder een doorzichtige bureaumat en creëer zo een leuke memorabele ondergrond voor je werkdag!

 • Creatief Instafeed: Gebruik de foto's voor een creatief instafeed door de foto op mooie plekken vast te houden en in de beschrijving het verhaal te vertellen.

 • Cadeaudoos: Versier een met cadeautjes gevulde doos voor iemand door foto's van jullie aan de binnenkant te plakken. Dit maakt het persoonlijk!

 • Memory spel: Maak een memory spel voor bijvoorbeeld jouw vriendengroep. Laat foto's van jullie samen dubbel printen en begin maar met spelen.


Iedere keer dat ik aan mijn bureau schuif en het kaarsje aansteek lach ik naar de foto's. Mijn mooiste herinneringen liggen bij de vrienden, familie en plekken die op de retroprints te zien zijn. Heerlijk om daar soms terug in te verdwijnen en met een warm hart te werken. Foto's-vooral verwerkt tot een decoratief eindresultaat- maken mijn huis een thuis.


Heb jij zelf nog superleuke ideeën voor de retroprints? Stuur dan zeker een foto op naar Fotofabriek of naar mij!


-S.

0 keer bekeken
 • Grey Instagram Icon
 • Grey Facebook Icon
 • Grey Pinterest Icon
 • Grey Twitter Icon
 • Grey YouTube Icon

© 2019, Fancy Words en zijn content is eigendom van Sam Ashton