Zoeken

Mijn kristallen en tarot kaarten


De volgers die al wat langer bij Fancy Words komen, weten dat ik enorm geïnteresseerd ben in de spirituele wereld die op deze aarde bestaat. Een wereld die we niet niet zien maar voelen. Voor mij is die spirituele wereld het kleine beetje magie op aarde. Magie die door onze aderen stroomt en ons maakt wie we zijn, en magie die voor goede- slechte en neutrale karma zorgt. Misschien noem je me een heksje of een 'goede gelover', maar voor mij voelt geloven in dat beetje magie op aarde, als een uitdaging om het leven altijd te blijven ontdekken. En dat doe ik via mijn kristallen en tarot kaartjes.Mijn kennismaking

Ik leerde de kaartjes kennen toen ik 12 was. Dat is redelijk jong en misschien dat ik daarom zo sterk geloof in magie op aarde. Mijn toenmalige stiefmoeder wist heel veel over tarot en over kristallen. Ik ben haar dan ook heel dankbaar dat ze die lessen aan mij geleerd heeft. Dat ze mij kennis heeft laten maken met de kaartjes die mij nu enorm helpen. Wat ik me vooral kan herinneren zijn mijn knuffelkaartjes. Dat was mijn eerste kaarten deck met een bijbehorend kleurboekje waarin ik de kaartjes zelf mocht kleuren. Elk kaartje stond voor een 'les'. Zo trok ik elke dag een kaartje om mij te laten zien wat vandaag mij geleerd heeft en daarna kleurde ik de tekening in het boekje enthousiast in.


Ook kreeg ik op die leeftijd mijn eerste Rozenkwarts. Tot op de dag van vandaag nog steeds mijn favoriete steen, samen met de Amethyst. Met de Rozenkwarts voel ik me persoonlijk erg gebonden en de Amethyst is voor mijn sterrenbeeld een erg toepasselijk kristal. Ik zal zo meer vertellen over wat de stenen voor mij betekenen en kunnen doen. Maar eerst nog even over mijn eerste kennismaking.


Het klonk voor mij op die leeftijd allemaal een beetje als een sprookje. Toen geloofden we alles, laten we eerlijk zijn. Maar door de jaren heen en tijdens mijn opvoeding bleef ik haken bij de steentjes en de kaarten. Ik vond altijd mijn weg terug naar deze manier van rust en reflectie. En nu op mijn 20e ben ik eindelijk van plan ook echt te gaan bestuderen wat ik er allemaal mee kan en hoe ik ze makkelijker kan lezen.


Tarotkaarten

Momenteel heb ik nog steeds hetzelfde deck (zo heet een setje tarotkaarten) dat ik kocht toen ik 16 werd en een volwassener deck kreeg. Ook een stuk moeilijker te lezen. Voor de mensen die nog nooit een oog op tarotkaarten gelegd hebben, ze werken met heel veel symbolen. Symbolen die linken aan oude geloven, mythes en ook hekserijen. Tot nu toe heb ik nog veel gebruik gemaakt van boekjes en google om mijn tarot leggingen te kunnen 'lezen'. Ik ken bij lange na nog niet alle kaarten uit mijn hoofd en zoek vaak naar de achterliggende verhalen die ik nog niet ontdekt heb. Het kan dan ook heel overweldigend zijn om voor het eerst tarot te gebruiken. Maar sites zoals BiddyTarot kunnen je heel goed ondersteunen bij het lezen van jouw kaarten!


De kaarten gebruik ik persoonlijk vooral als reflectie en advies kaarten. Soms om terug te kijken op een situatie en hoe ik deze anders had kunnen aanpakken, soms om advies te vragen over bepaalde vragen die door mijn hoofd spoken. Zoals in de boegbeelden van waarzegsters gebruik ik de kaarten niet om mijn toekomst te voorspellen. Dit vind ik persoonlijk een hele andere kwestie en heb ik meer moeite mee om te geloven dat het de waarheid is.


Het mooiste vind ik dat ik achter dingen in mijn brein kom door een kaart te lezen. Dingen die je over het hoofd ziet- letterlijk- wanneer je leeft. Dingen waar je niet zo over nadenkt in je dagelijkse leven. Door mijn vragen en reflecties voor me neer te leggen begrijp ik zowel mijn eigen keuzes als de keuzes van iemand anders vele malen beter. Wat er voor zorgt dat ik mentaal veel meer rust krijg. Ik ben een denker, iemand die constant een motortje in het brein heeft brommen dat moet blijven malen over bepaalde onderwerpen. En zoals in oude fabeltjes vaak gezegd wordt: Een spiegel voorhouden leert een mens het meest.


De aankomende tijd zal ik me persoonlijk gaan inzetten om de kaarten te begrijpen, kunnen lezen en het verhaal erachter te weten te komen. Ik ga mijn best doen er een thuisstudie van te maken nu ik veel in mijn huis opgesloten zit. En zodra ik hier meer over geleerd heb, ga ik jullie hier over vertellen!Kristallen

Eigenlijk sinds dezelfde periode als dat ik mijn kaarten kreeg heb ik ook twee kristallen bij me gedragen. De Amethyst en de Rozenkwarts.


De Amethyst omdat mijn sterrenbeeld (maagd) hier veel voldoening uit kan halen en natuurlijk omdat de beschrijving van de steen mij heel erg aansprak. De Amethyst is een hele kalmerende steen en precies daarom heb ik deze altijd bij me gehad. De naam komt uit het oude Griekenland waar deze steen al heel vroeger geliefd was om zijn verhelderende werking. Hij helpt bij het kalmeren van het brein, het tegengaan van hyperventilatie en het brengen van innerlijke rust. Ik geloof in deze steen, hoe spiritueel dat ook mag klinken. Ik geloof dat kristallen een bron van energie bij zich dragen die we niet zien. Want sinds ik deze steen bij me draag- ja het is echt waar ik lul geen koek hier- voel ik me kalmer. En in de tijden dat ik hem niet bij me heb (want ik raak sieraden ALTIJD kwijt) merk ik dat het minder goed gaat. Ik ben altijd terug gekropen naar deze steen.


De Rozenkwarts omdat ik deze ooit kreeg van mijn stiefmoeder en hem altijd als een steen van mij gezien heb. Een steen die bij mijn persoonlijkheid past en mij goed aanvult in alles wat ik doe. Je hebt deze met 100% zekerheid al eens voorbij zien komen. Die mooie rozen stenen die ze altijd in zo'n rotsachtige lamp veranderen? Dat is de Rozenkwarts. De steen van liefde en harmonie. Hij geeft je meer liefde en zorgt dat je meer liefde hebt om te geven. Een steen die linkt met mijn zorgzame karakter. Ik heb deze dus ooit als cadeautje gekregen en ben sindsdien eigenlijk verliefd geweest op het dragen van deze steen. Ik voel me altijd geïnspireerder als ik hem bij mij draag en geniet meer van vriendschappen en liefde. Een steen die iedereen op zak mag hebben om zich liefdevoller te voelen, en daarom ook een van de meest bekende kristallen van de wereld.


Sinds kort draag ik een Bruine-Agaat bij me. Deze kocht ik in Tenerife omdat de toenmalige beschrijven erg benodigd was voor mij. Ik had gronding nodig, een thuisbasis. Ik was verdwaald in het leven en had een kristal nodig die me iets meer met beide voeten op de grond zou houden. De Agaat zorgt voor focus, innerlijke groei en helpt bij het verwerken van verdriet. Ik kocht hem toen om een break-up te verwerken maar draag hem nog steeds omdat ik die gronding en focus heel fijn vind om aangewakkerd te hebben in mijn lichaam.


Geloof erin of niet maar kristallen kunnen bij de gekste kwaaltjes hebben. Probeer er eens achter te komen waar jij een energiebron kunt gebruiken en zoek eens op google welke steen je daarvoor het beste kunt gebruiken. Ook ziektes en mentale problemen kunnen duiden op een specifiek kristal.


* * *


Zoals ik al zei is het mijn beetje magie op aarde. Ik verwacht niet dat iedereen deze zogenaamde 'spirituele bullshit' geloofd of dat iedereen nu overgaat op tarot. Ik wilde alleen delen wat het voor mij betekent zodat mensen die wel geloven in meer energie dan we zien zich kunnen ontwikkelen in deze hoek. Zoals ik al zei zal ik gaan peilen of deze post interessant gevonden wordt en vanuit daar zal ik mijn lessen over tarot misschien gaan delen. Het lijkt me leuk dit samen te doen! En vooral om zij die er minder tijd voor hebben een duwtje in de rug te geven er meer over te leren.


-s.
0 keer bekeken
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon

© 2019, Fancy Words en zijn content is eigendom van Sam Ashton