Zoeken

Mijn hond... en alle anderenMijn hart zwijmelt weg bij het zien van de lach op mijn hond zijn gezicht, of als hij- wanneer ik verdrietig ben- tegen me aan komt liggen en kusjes geeft. Honden begrijpen dingen anders dan dat wij mensen dat doen. Ze zien alles anders en voelen aan hoe wij ons voelen voordat we dat zelf door hebben. Mijn kleine beertje Dexter is echt mijn allerbeste vriendje. Toen hij zeven jaar geleden bij ons gezin kwam wonen wist ik dat hij de enige jongen in heel de wereld zou zijn die mijn hart nooit zou kunnen breken.

Ik ben überhaupt één grote dierenvriend. Onderhand alweer 1,5 vegetarisch en altijd weg aan het smelten bij dieren die voorbij komen. Maar honden hebben een speciaal plekje in mijn hart. Als iemand die nooit heeft nagedacht over een toekomstbeeld met een gezinnetje, in een groot huis, een goede baan en een huwelijk, heb ik wel altijd geweten dat ik een hond moet en zal hebben. Het liefst een bruine Labradoodle. Het liefst... gewoon drie of zo. Maar wat is het nou dat dieren echt met mij en anderen doen?

Ik ben van mening dat wij mensen iets speciaals voelen bij honden omdat zij ons soms beter lijken te begrijpen dan wij zelf. Daarnaast geven ze nooit een oordelende uitspraak over hoe je er vandaag uitziet, hebben ze geen negatieve blikken, blijven ze altijd loyaal en zijn ze gewoon extreem schattig. Zoals ik al zei weet mijn hond me altijd te vinden als ik me niet zo goed voel. Als ik verdrietig ben dan komt hij altijd bij me liggen en is hij lang niet zo ondeugend als wanneer ik me goed voel. En ja, juist als ik heel erg blij ben wil hij spelen of mij het leven zuur maken door alles wat los en vast zit op te eten. Maar hij lacht voornamelijk terug als ik blij ben. Dan hoef ik alleen maar 'Dexter' te roepen en hij kijkt al met een blij tongetje uit zijn mond mijn kant op. Deze speciale band is eigenlijk nergens op gebaseerd. Mijn hond heeft me nooit kunnen vertellen dat hij van me houdt of dat ik als een zusje voor hem ben. Hij heeft me nog nooit vertelt dat hij er gelukkig van wordt als ik hem over zijn buikje aai. En kijk toch eens wat voor een prachtige band ik met dat kleine beestje heb.Mensen die mij vertellen dat ze niet van honden houden, kijk ik eerst vijf minuten aan vol ongeloof voordat ik verder kan gaan met het gesprek. Natuurlijk bestaan er honden die bijten en zijn er honden die lang niet zo leuk zijn als die schattige Retriever van je buurvrouw, maar het zijn prachtige beesten met harten vol met liefde en goud. Ik heb mijn slechte periodes gehad in mijn leven, tijden waarin ik mezelf echt niet meer kende. In deze tijd was mijn hond mijn maatje. Het blije snoetje waar ik voor thuis kwam en waar ik voor wakker werd. Wandelingen met het huppelende mormeltje aan mijn voeten waren een verheldering voor mijn brein en dat zullen ze ook altijd blijven. Een hond tast je leven aan zoals mensen dat niet kunnen. Het zijn trouwe viervoeters zoals het cliché zegt. Ook voor mijn moeder- die Multiple Sclerose heeft- is onze hond het allermooiste lichtpuntje op de dag.

Wel wil ik overal even bij zeggen dat je absoluut geen hond in je leven moet nemen als het niet kan. Misschien is nog wel het allerbelangrijkste: Een hond is ook een levend wezen net als wij!

Omdat het een kleiner wezen is en het niet kan praten, betekent het niet dat ze niet behandelt moeten worden met respect, liefde en veel zorg. Je moet tijd hebben om voor je hondje te zorgen. Dat betekent drie keer op een dag wandelen, vaak genoeg kunnen spelen en knuffelen, bereid zijn thuis te blijven als er niemand anders op je hond kan passen en het geld hebben om de juiste spullen voor hem te hebben. Een hond is net als een kind krijgen. Het vergt tijd en aandacht. Het doet me dan ook echt pijn in het hart als ik zie dat mensen niet de tijd hebben voor hun hond en het beestje daarom heel vaak alleen zit. Of als mensen bijv. tijdens het wandelen gewoon niet respectvol zijn tegen het dier omdat ze zelf een slechte dag hebben. Een hond is een maatje, een beste vriend voor het leven. Doe dan ook geen dingen die je je beste vrienden ook niet aan zou doen.

Dat ter zijde is de wereld gelukkig net zo geobsedeerd met honden als ik en zijn er zo enorm veel honden die een prachtig plekje op de wereld hebben. Het liefst zie ik alle honden uit asiels verdwijnen zodat ze een warme familie hebben.

Denk jij eraan om ook een hond te adopteren maar twijfel je? Stuur me gerust een berichtje om te praten over hoe het is met zo'n viervoeter aan je zijde! -S.

0 keer bekeken
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon

© 2019, Fancy Words en zijn content is eigendom van Sam Ashton