Zoeken

Mijn 2020 kijklijst

Ik hou van films, series en alles wat een verhaal verteld. De afgelopen tijd heb ik het alleen enorm in de steek gelaten. Daarom wil ik me er weer meer in laten verzinken en heb ik een lijst gemaakt. Sommigen ben ik begonnen, anderen staan nog als to-do voor me klaar. De reden dat ik dit lijstje met jullie ga delen is omdat jij misschien wel met mij mee wilt kijken. Ik ken de eindeloze zoektocht naar een goede serie die je ook weer eindeloos uitstelt om te starten. Maar het is tijd om door de lange lijst aan geweldige creaties te banjeren met een goede lijst!
De oneindige lijst van series

Allereerst: Ik ben een hele slechte serie kijker! Ik ben voor 1 á 2 weken compleet opgezogen door het verhaal, maar raak al snel de concentratie en drang kwijt om verder te kijken. Toch ben ik altijd gedreven om het einde te weten. Dus! Ik heb een fysiek lijstje gemaakt. Een lijstje waarin ik zet welke afleveringen ik moet, als ik iets gekeken heb omcirkel ik de aflevering. Gek genoeg werkt mijn OCD brein hier in mee als een drijfveer om de serie ook daadwerkelijk te blijven volgen.


Dus, zullen we maar beginnen?


The Fall Deze serie ben ik niet heel lang geleden begonnen. Een vriendin van mijn stage raadde mij het aan- en met de zwakte van mijn serie interesses -begon ik alweer een nieuwe serie. Ik heb alleen aflevering één nog maar gezien, maar man ik ben meteen geobsedeerd! The Fall is een crime serie, iets waar ik normaal niet naar kijk. Toch is deze serie unieker dan andere crime series. Het pakt je vanaf moment één en de spanning om te weten hoe het allemaal verder gaat ligt te hoog om niet verder te kijken.


Met goede acteurs, actrices en muziek kan ik deze serie zeker aanraden! Plus: Sinds ik ook net begonnen ben kan ik letterlijk samen met je kijken.


Orphan Black

Een half jaar geleden ben ik deze serie begonnen. Ik kan me er nog weinig van herinneren maar wat ik wel nog weet is dat ik seizoen één in letterlijk anderhalve week heb gebinged. Dat ik ben gestopt met kijken heeft niets te maken met de kwaliteit van de serie, maar alles met het feit dat er een nieuw seizoen van Thirteen Reasons Why gepubliceerd werd.


Ik heb al meerdere keren geprobeerd deze spannende- erg verwarrende- serie weer op te pakken, maar tot noch toe zijn er honderden andere dingen tussen gekomen. In 2020 gaat Orphan Black van mijn lijstje!Mindhunter

Ik hoorde over deze serie in een Youtube video van @Polandbananasbooks en het klonk gelijk super interessant. Een nieuwe crime serie- waarom ben ik hier ineens helemaal into?- maar deze keer meer gericht op de gedachten achter de crimineel. Het lijkt me super interessant om in een serie meer te leren over waarom een crimineel iets doet.


Ik heb nog absoluut geen idee hoe deze serie is, maar na de bovenste drie die ik wil vervolgen, ga ik deze serie opstarten.


Outlander

Seizoen twee, daar ben ik belandt. Ik durf eerlijk te zeggen: Dat was best lastig. Het zijn lange afleveringen die concentratie vergen en veel details die je niet over wilt slaan. Maar my god: DEZE SERIE IS ZO GOED. Ik was toen zo diep verzonken in deze serie dat ik even mijn aandacht ergens anders op wilde richten. Ik wilde niet de serie voor mezelf verpesten omdat ik er niet meer zo op gefocust was. Dus: Ik ga Outlander weer opakken. Ik ga mezelf weer verwelken in de geschiedenis.


Outlander is een zekere aanrader voor mensen die zich graag verdiepen in de geschiedenis. Maar ook als je van een beetje actie en avontuur houdt kun je goed terecht bij de prachtige Jamie Fraser.


Sex Education Ook seizoen twee! Ik heb tot nu toe al zoveel positieve dingen gehoord over het nieuwe seizoen en dat maakt me blij. Soms laten tweede seizoenen ons namelijk erg in de steek. Ik kan dan ook niet wachten om deze onzinnige pubers te zien leven in een wereld vol seks. Dat klinkt verkeerd... sorry.


Na de hele hype denk ik dat je al wel weet hoe deze serie eruit ziet en waar het over gaat.

De lijst vol films

Ik ben een moeilijke troela als het gaat om films. Meestal heb ik geen zin om iets te kijken waarvan ik niet weet of ik het leuk vind, dus kies ik voor iets wat ik al ken. Maar ik ben ook iemand die intens gelukkig wordt van het gevoel dat je krijgt als je een goede film voor de eerste keer kijkt. Dus ik heb nog een hele lijst om me op voor te bereiden.


De Marvel's

Hiermee bedoel ik alle Marvel films. Ik ben een tijd terug begonnen met het kijken van alle Marvel films in de juiste chronologische volgorde van de universe. Tot nu toe ben ik bij Avengers 3 gekomen, maar ik ben heel erg gelukkig als ik deze lijst af kan werken. Het is zo leuk hoeveel kleine details je mist als je het niet in de goede volgorde kijkt. Dus, mocht je me nog in willen halen, hier een linkje naar de volgorde om deze films te kijken: https://www.amctheatres.com/amc-scene/the-best-way-to-rewatch-the-mcu


Overig:

Ik ga niet elke film op mijn lijstje helemaal beschrijven want dan zijn we morgen nog bezig. Maar hieronder het lijstje met films die ik heel graag wil zien.


- The discovery

- The blindside

- Now you see me 2

- What happened to monday

- Pixels

- The space between us

- Les miserable

- The circle


Dus, kijk jij met mij mee? Of heb je misschien nog meer aanraders voor op mijn lijstje van 2020? Laat het me dan zeker even weten via mijn social media kanalen of mijn mail!


-S.
19 keer bekeken
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon

© 2019, Fancy Words en zijn content is eigendom van Sam Ashton