Zoeken

Jongleren met sinaasappels // anti-vervelingtips tijdens de quarantaine

Daar zitten we dan, met zijn allen op de bank met een onrustig gevoel in onze magen. Want wij zijn Nederlanders. We zijn naïef en ijverig en begrijpen niet wat stilzitten betekent. Maar de wereld buiten onze huizen om verplicht het ons, en dat is geheel begrijpelijk. We blijven massaal thuis om de maatschappij te redden en daar ben ik als burger trots op. En als burger wil ik mijn deel voor de maatschappij doen. Mijn deel voor alle thuiszitters. Want als je- zoals mijn beste vriendinnetje zo leuk zei- met sinaasappels begint te jongleren, kan je een aantal anti-vervelingtips waarschijnlijk goed gebruiken.Zal ik gewoon in de lijst duiken zonder moeilijke uitleg? Iedereen weet wel wat verveling is, en iedereen weet wel dat alle activiteiten nu welkom zijn.


De eindeloze stapel kleding

Laten we er niet omheen draaien. Het uitzoeken van de kledingkast is een klusje dat iedereen al maanden uitstelt. Tijd voor aanpak! Gooi al die ouwe meuk eens op de grond en ga plukken. Wat wil je houden? Wat wil je doneren? Zie het zo: Hoe meer je nu doneert, hoe meer je dadelijk mag shoppen als deze hele quarantaine weer voorbij is!


oh en nog een leuke tip! Ik weet dat een vriendin van mij dit vaak deed. Maak eens een mapje in de foto app aan en zoek allerlei leuke outfits bij elkaar. Maak foto's van de outfits en sla deze op zodat je nooit meer stress hebt om wat je aan moet doen.


Papierwerk

Het klinkt verschrikkelijk maar het is het taakje waar je nooit "tijd voor hebt". No excuses to be made anymore! Ook jij kan nu je papierwerk eens een keertje uit gaan zoeken. Zorg dat al die rondslingerende enveloppen georganiseerd worden en dat je formulieren netjes verwerkt zijn in de kast. Daarbij te vermelden: Je kunt nu ook eindelijk rustig gaan zitten voor je belastingaangifte. Dat verschrikkelijke taakje dat we altijd tot het laatste moment uitstellen.


Ik weet het, niet de tip waar je op zat te wachten. Maar ik vond het belangrijk en goed om toch eens te vermelden!


Doe eens een dansje in de woonkamer

Een van mijn favorieten. Not gonna lie, dit deed ik ook al voor de quarantaine, maar dansjes in de woonkamer zijn ongelofelijk fijn! Zet je koptelefoon op en dans je los op die favoriete beats. Ook nog eens goed om je lichaam in beweging te houden in een tijd van stilzitten en lui zijn.


Speel met je make-up collectie

Dit geldt natuurlijk niet voor iedereen want er zijn genoeg mensen die geen plezier halen uit make-up, maar ik vind het soms heerlijk om te tutten met de oogschaduw paletten en oude eyeliners die nog in mijn kastje ronddwalen. Creëer een nieuwe look, probeer eens gekkere dingen nu je toch niet de deur uit hoeft. Het kan erg therapeutisch werken voor de wat nerveuzere social-distancers onder ons.


Maak een eindeloze to-watch lijst (en kijk hem ook echt af)

Voor mij betekent quarantaine ook eindelijk tijd voor al die series en films die ik nog wilde kijken. Ik probeer al maanden alle Marvel films in volgorde te kijken en heb nog 4 series in de wacht staan waar ik nooit echt tijd voor kon maken. Deze lijst krijg eindelijk zijn momentje.


Dus, zet eens al die films en series op een rijtje en begin bovenaan.


Leuke tip: Vraag je vrienden om via Houseparty of Skype te bellen en kijk tegelijkertijd dezelfde film. Zo hou je ook je vrienden nog een beetje dichtbij je.

Bak eens iets... dat vragen je ouders al jaren

Nu je toch thuis zit ga je waarschijnlijk ook veel meer snacken. Oeps. Bak eens een heerlijke cake of brownies. Dat kan met een ingewikkeld recept of gewoon met dr. Oetker pakjes. Heerlijk tijdverdrijf! Letterlijk. Ik hoop wel voor je dat er nog bakspullen te verkrijgen zijn in de supermarkt... hamsters hebben veel weggekaapt namelijk.


Baan je weg door de eindeloze TBR

Al die boeken die al maanden- of jaren door je huis dwalen verdienen liefde! Pak eindelijk eens een boek op en ga lekker op de bank zitten. Het kan ook nog eens productief voelen om je brein toch een beetje aan het werk te zetten.


Maak je eigen bordspel

Dit idee komt niet helemaal van mij, een kennis van mij maakte haar eigen bordspel tijdens de quarantaine om iets leuks te kunnen doen met haar huisgenootjes en ik vond het briljant. Hoe leuk is het om met zijn alleen een spel te spelen dat je zelf gemaakt hebt? Eigen spelregels, eigen inside-jokes om toe te voegen. Een geniaal en erg tijd-dodend idee.


Deep-cleanse je huis

Misschien een iets voor de hand liggend idee, maar wel een goede bezigheid. Sinds je nu heel veel thuis zit ga je honderd procent meer rommel zien dan wanneer je alleen in de avond op je bank ploft. Trek alle kasjes open, doorzoek alle kamers en gooi alle troep (ja naar je container lopen mag) de deur uit.


Voor wat meer motivatie heeft (my queen) Kalyn Nicholson geweldige 'Get Your Shit together' videos op Youtube staan die je de deep-cleanse door helpen.


Leer mediteren

Even een plug naar mijn oude blogpost. Dit is het moment om te leren mediteren! Zoveel vrije tijd vraagt toch best veel van je hoofd want voor het eerst zit je constant alleen met je gedachtes. Dit is het moment voor jou om die gedachtes te filteren en te kalmeren. Hier lees je meer over hoe je kunt leren mediteren en wat het je kan bieden: Hoe je kunt beginnen met mediteren // Tips + app reviews.


Daarbij is het een goed idee om een dagboek bij te houden. Hierin kan je al de gefilterde gedachtes kwijt en geef je het nog beter een plekje. Misschien kom je helemaal refreshed uit deze quarantaine als je je brein op deze manier aanpakt. Ik ben zeker voorstander en ga dit zeker weten doen!En als je je dan toch nog verveelt is het altijd een optie om te leren jongleren met sinaasappels of torens te bouwen met boeken. Keep safe en blijf thuis!


-S.

0 keer bekeken
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon

© 2019, Fancy Words en zijn content is eigendom van Sam Ashton