Zoeken

Ik vertrek!

In mijn leven- tussen de leeftijd 2 en 20- ben ik al zo'n zeven keer verhuisd. Het begon toen we groter gingen wonen vanwege de geboorte van nouja.. mij, toen ging het door vanwege de scheiding van mijn ouders. Met mama ben ik drie keer verhuisd waarvan tweemaal in dezelfde stad, met papa twee keer. Het vele verhuizen is niet altijd even leuk geweest. En al weet ik dat ik de mensen ken- de plekken ken- de herinneringen heb- die er nu zijn doordat ik zo vaak verhuisd ben, het haalt niet weg dat ik geen vast thuis gehad heb. Voor het eerst in twintig jaar woon ik op een plek waar ik me wel thuis voel, een plek waar ik mijn vast vrienden heb en mijn weg weet. Voor het eerst weet ik waar ik heen kan als ik verdrietig ben of op zoek ben naar een feestje. Maar ik vertrek voor het eerst vrijwillig.

Waar ik heen ga? België! Verder weg dan ik ooit gegaan ben. In eerste instantie wilde ik naar London voor mijn eindstage, maar hoe dichterbij dat idee kwam hoe banger ik werd voor de afstand en het geregel. Ik had buitenlandstage een beetje links neergelegd omdat ik me er fijner bij voelde om een gave plek in Nederland te zoeken. Maar na een flinke klap in 2019- emotioneel gezien- leek het aanbod waar school plotseling mee kwam ineens super aantrekkelijk. Mijn leraar kwam namelijk de klas binnen gelopen met het aanbod voor een stage op een Landal park als Marketing en Communicatie medewerker. Dus mijn nieuwe avontuur wordt een avontuur naar België om 20 weken stage te lopen.


Je zult denken: "Oké maar dat is geen verhuizing?". Klopt, dat is een tijdelijke verhuizing. Het gaat om het grotere avontuur dat daarna plaats gaat vinden. Zoals jullie in mijn blogpost over het jong en mantelzorger zijn gelezen hebben heeft mijn moeder MS en kan zij eigenlijk niet zelfstandig wonen. Dus ik ga een avontuur aan, maar mama ook. Ze gaat per november verhuizen naar haar lieve vriend in het zuiden van Nederland. Dat betekent dat mijn huisje in mijn nieuwe thuis plekje niet meer mijn thuis is als stage voorbij is. Wat wordt dan wel mijn thuis?


Met onze handen in het haar, onze spullen in tientallen dozen, mijn voeten rennend door het huis om alles bij elkaar te krijgen en een opstapeling van voorwerpen op de gekste plekken pakken we het huis aan. Ik heb dozen vol kleding die ik pas weer in de zomer kan dragen en koffers die mee moeten naar België. Terwijl ik mijn spullen probeer te sorteren probeer ik ook alles voor mijn moeder in de pakken. Het is een en al chaos maar ergens is het ook wel weer rustgevend om alle zooi uit je huis weg te werken. Ik heb foto's en tekeningen terug gevonden van de tijd dat ik nog met krijtjes over straat wandelde, en dat is misschien nog het allerleukste aan verhuizen. Je vindt alles terug, je ziet dingen waar je weer een lach van op je gezicht krijgt en weet hoe fijn het is als je dalijk het nieuwe avontuur aan mag gaan.Na mijn stage hoop ik te mogen studeren op het HBO, met voorkeur aan het Artez voor de opleiding Creative Writing. Het is al jaren mijn droom om deze opleiding te mogen gaan volgen en op kamers te gaan naar Arnhem. Niet al te ver van mijn thuis en de opleiding van mijn dromen. Mijn achtste verhuizing wordt een verhuizing voor mezelf, en dat is best een beetje eng.


Ik heb nog nooit op mezelf gewoond en met de zorg van mijn moeder de afgelopen jaren heb ik ook nooit echt de tijd gehad om helemaal op mezelf te zijn. Een half jaar alleen op stage om vervolgens in mijn eentje op kamers gaan is een hele grote stap richting mijn vrijheid. Mijn twintige jaren worden jaren waarin ik heel veel van mezelf ga leren, dat voel ik aankomen. Het wordt een tijd waarin mijn mijn vriendje, mijn familie en mijn trouwe vrienden meer moet missen dan ik gewend ben. De eerste tijd zonder te zorgen voor mijn moeder. En ook al durf ik nog niet enorm na te denken over hoe verschrikkelijk sommige factoren kunnen worden, weet ik wel dat deze verhuizing nu al super spannend is.


Ik vertrek! Niet alleen naar België maar ook naar een eigen leven. Niet naar Arnhem maar ook richting mijn dromen. Voor de achtste keer vertrek ik, voor mezelf deze keer.


-S.

0 keer bekeken
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon

© 2019, Fancy Words en zijn content is eigendom van Sam Ashton