Zoeken

Hoe je in de corona-tijd toch een top zomer maakt!

We vrezen er allemaal voor dit jaar: de zomervakantie. We hadden onze festival kaartjes al gekocht en de tenten al ingepakt, maar helaas wordt het niet de zomer die we in gedachten hadden. Wees niet bang: Je kunt alsnog heel veel van jouw zomervakantie maken, en ik ga even een aantal dingen op een rijtje zetten om je te vertellen hoe!


Sommigen gaan nog steeds op vakantie maar anderen zijn nu vastgebonden aan het zonnebedje in hun eigen tuin. Anderen zoals... ik. Maar ik hou niet van negatieve vooruitzichten, dus heb ik een aantal dingen op een rijtje gezet die ik nog wel eens zou kunnen doen deze vakantie. Want ondanks dat ik nu een baantje en een konijn heb die beide veel tijd opslokken, zijn er nog steeds veel verveel uren in mijn week.


; Kamperen in de achtertuin

Wat is er nou leuker dan alsnog dat tentje op kunnen zetten? Je kunt gewoon gaan kamperen! En als je een balkon hebt... zoek dan even een vriend of vriendin bij wie je jouw tentstokken mag uitvouwen.


Wegens de regels is het natuurlijk het veiligst om dit alleen maar te doen met een huisgenootje! Maar mochten jij en je vrienden deze kampeerervaring nou toch willen delen, dan kunnen jullie de grootste tuin uitzoeken en daar drie tentjes neerzetten.


; Organiseer 1,5 meter dates

Zoals picknicks, wandeltochtjes, fietstochtjes of simpelweg een borrel! Dat kan allemaal in je tuin hoor, en ook prima op 1,5 meter afstand. Niets is fijner dan je vrienden alsnog kunnen zien in deze rottijd.


Ik ging vorige week picknicken met twee vriendinnetjes. We hadden sushi besteld en zelf drinken ingekocht, om vervolgens lekker op afstand in het park te gaan zitten.


; Barbecue erop los!

Als we dan toch nergens heen kunnen, heb je het perfecte excuus om onbeperkt te barbecuen. Van mijn part doe je dit elke avond. Vind nieuwe receptjes op Pinterest en maak eindeloos veel verschillende salades. Zo heb je toch iets om naar uit te kijken als je opstaat.


; Spendeer je tijd aan een nieuwe hobby of studie

Het fijne aan deze eeuw is dat alles heel erg dichtbij is. Wil je Frans leren? Koop een cursus online. Zin om je te verdiepen in de modetrends? Speur het internet af voor alle ins- en outs. Dit is voor jou de tijd om die studie te beginnen die je al zo lang aan het uitstellen bent. Koop ergens een goedkoop notitieboek en begin met leren!


; Ontdek nieuwe plekken

Jouw omgeving is gevuld met plekjes die je misschien nog niet kent. Ga eens met de fiets of te voet op pad om nieuwe plekken te vinden. Misschien vind je dan ook gelijk een leuke plek voor die picknick die eraan zit te komen.


; Maak een reis in eigen land

Het mag weer! Veel vakantieparken hebben hun deuren weer geopend, en ook als je reis naar Bali is gecanceld kun je dus toch nog vakantie opzoeken. Vind een leuke B&B of een prachtig park om naartoe te trekken als het weer mee zit. Dan kan het net voelen of je in Frankrijk bent.


Tips: De kust, omgeving van Maastricht of een van de eilandjes!


; Zet een zwembad op

Misschien heb je dit eerder nooit gewild vanwege het onderhoud en het gezeur, maar nou heb je toch genoeg tijd! Blaas dat zwembad op en maak een cocktail voor dat echte zwembad gevoel. Het fijne is dat je hier geen ruzie krijgt als je perongeluk knoeit!


En! Voor zover dat kan en veilig is, krijg je het misschien voor elkaar een poolparty te organiseren inclusief barbecue en kampeernacht!


; Schrijf een boek (of doe een poging tot)

Mocht je dit nou altijd al hebben willen doen, dan is nu de kans. Dit is het moment waarop je je niet hoeft te verantwoorden als je binnen blijft met je laptop. Schrijf dat boek waar je altijd al over hebt gefantaseerd en ontdek de kunst in jouw pen.


Het belangrijkste is dat je onthoud dat het slechts een zomer is. De wereld is niet vergaan en we hebben geluk dat we nog buiten kunnen komen. Maak de zomer top met jouw eigen creativiteit en plezier!


Zelf nog leuke tips voor een topzomer? Schroom dan niet en laat het mij weten!


-S.

0 keer bekeken
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon

© 2019, Fancy Words en zijn content is eigendom van Sam Ashton