Zoeken

De vrouwen in onze wereld


Alles wat een vrouw is, is alles wat een man niet zal zijn. Zoals een man is wat een vrouw niet kan zijn. We vullen de wereld aan, hand in hand. Maar vrouwen dragen de zorg en het belang voor het hart van ons allemaal. Vrouwen. We werken soms misschien wat ingewikkeld, enkel omdat alles wat we voelen in grote maten stroomt.


Elke dag opnieuw zie ik wel een nieuwe vrouw die mijn hart weet te raken. Inspirerende #bossbabes tot zelfbewuste #bosbabes (shoutout naar JennieFromTheBlog voor het starten van deze fantastische hashtag). Het fascineert me elke dag hoeveel vrouwen in deze wereld vechten voor wat ze willen. De vrouwen die mij het meeste inspireren zijn de vrouwen die het dichtste bij mij staan. Mijn allerbeste vriendinnetjes. Ik zeg het ze niet vaak genoeg maar de powervrouwen in mijn leven herinneren me er aan hoe sterk we samen staan.


Geloof me, ik respecteer het feminisme zoals ik ook equality support. Iedereen verdient dezelfde rechten. In dat opzicht moet geslacht geen enkel verschil maken. Maar toch maakt geslacht op heel veel manieren wetenschappelijk gezien wel uit. Een man zal zo enorm veel dingen van een vrouw nooit kunnen begrijpen. De gevoelens die alleen wij voelen, de hormonen die alleen wij hebben. En daarvoor hebben we elkaar nodig. Vrouwen staan samen sterk omdat ze de enige zijn die elkaars pijn begrijpen. We begrijpen het als we een andere vrouw succes zien krijgen en gunnen het haar. Samen staan we sterk, want samen begrijpen we onszelf ook iets beter.


Ik schreef in eerste instantie een blogpost over alles wat een vrouw is , maar toen dacht ik er langer over na en besefte ik me dat ik dat niet kan verwoorden. Want wat een vrouw is... dat is eindeloos. Ze kan alles zijn wat ze wil, alles worden wat ze wil. Vrouwen hebben eindeloze mogelijkheden om te groeien en te worden.
Hoe het voelt

te zwijgen omdat we niet mogen

en te doen wat aan ons is voorgeschreven


niet te kijken omdat het niet voor ons is en niet serieus te nemen wat over ons gaat


zal nooit begrepen worden

door zij die de wereld andersom bekijkenHoe het voelt

om in opstand te komen

en het toch te doen


is een wervelwind aan trots

en een gevoel van eenheid


die nooit begrepen zal worden

door zij die de wereld andersom bekijken


Een vrouw is prachtig. Op elke manier dat het maar kan. Groot, klein, smal, breed, fel of vriendelijk. We zijn ons eigen soort en we kunnen zo enorm veel. Ik geloof dat beide geslachten hun deel dragen voor de wereld. Ik geloof dat we allebei goede en slechte kanten hebben. Maar ik hou van de vrouwen. Ik hou van onze eenheid, hoe we er altijd voor elkaar zullen zijn op emotioneel gebied. Hoe wij als geen ander begrijpen hoe de ander zich kan voelen wanneer een jongen haar niet begrijpt. Ik hou van onze daadkrachtigheid, de manier waarop we willen bewijzen dat we het wel kunnen. Van onze vormen, onze charmes en onze kracht om te uiten wie we van binnen zijn.


Happy international womans day.


Moge alle vrouwen op deze wereld eerlijk behandelt worden!


-S.


0 keer bekeken
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon

© 2019, Fancy Words en zijn content is eigendom van Sam Ashton