Zoeken

Alle plekken waar ik nog heen wil reizen

Er bestaat één ding waar minstens 70% van onze wereld over droomt. Reizen. Naar de mooiste en meest avontuurlijke plekken op aarde. Plekken die een thuis zijn voor de een en een wereldverschil voor de ander. Ook ik heb zo'n lijst met droomplekken.


Ik ben niet opgevoed met bizarre en spectaculaire reizen. Toen ik 18 werd ben ik pas voor het eerst in een vliegtuig gestapt. Natuurlijk gingen we wel op vakantie, voornamelijk naar Frankrijk en Engeland, maar nooit verder dan onze Europese grenzen toelieten. Sinds ik wat meer weet over de wereld- lees: 16/17 jaar- droom ik ervan om meer van de wereld te zien. Tot nu toe is dat niet in volle vaart gelukt, maar Ierland, Malta en Tenerife zijn zeker al van de bucketlist geschrapt!


Maar wat staat er nou nog meer op mijn bucketlist? Dat gaan we eens bekijken.


Schotland Naast Ierland heb ik altijd naar Schotland willen reizen. Nu ik Outlander als een echte fanaat heb gebinged, weet ik zeker dat ik daar ooit moet komen! Edinburgh staat op mijn lijstje sinds ik in hetzelfde jaar zowel Zoe Sugg en Femke Meijboom naar deze prachtige plaats zag reizen. Tussen de bruine stenen, de groene natuur en de geur van verse regen wandelen lijkt me een droom die werkelijkheid wordt.Curaçao Tegenwoordig is dit land niet meer zo in trek als dat het jaren geleden was. De reden dat het op mijn lijstje staat is omdat vriendinnetjes van mij op de basisschool hier allebei geweest waren. Sindsdien droom ik ervan om dolfijnen te spotten op dit eiland. Gek dat zulke dingen zo blijven hangen hé?


Nieuw Zeeland

O ja zeker! Australie? No thank you. Nieuw Zeeland? Grootste droom ooit! Maar dan moet ik eerst mijn angst voor vliegen overwinnen. Dit land trekt me sinds De Hobbit films mijn hart in sloegen. De natuur daar is zo spectaculair en het lijkt me fantastisch om een Hobbit reis te doen richting deze andere kant van de wereld.


Thailand

Ik vind het een doodeng idee en heb geen idee of ik deze droom ooit waar zal durven maken, maar Thailand lijkt me zo bijzonder om eens in levende lijven te zien. Die natuur is zo verschillend van onze natuur. Ik zou ook grotendeels voor de olifanten gaan, die ik natuurlijk alleen op zoek in diervriendelijke reservaten! Eerst wat angsten overwinnen.... en sparen.


Roadtrip door Europa

Iets minder specifiek, maar wel een heuse reisdroom! Ik heb er altijd van gedroomd om met vriendinnetjes een grote roadtrip door Europa te maken. Allerlei verschillende plekken zien en stoppen wanneer we willen. Europa kan al mooi genoeg zijn.


Zweden

Als ik foto's van Zweden bekijk begin ik al in een magische wereld te zwijmelen. Alles lijkt daar of je in een Harry Potter film belandt bent en sorry- daar val ik voor. Voor mij staat Zweden erg hoog op het reislijstje, en stiekem hoop ik hier zo snel mogelijk heen te kunnen. Maar dan wacht ik wel even tot het wat mooier weer is daar.


London

Heel cliché, ik weet het, maar voor mij ligt London wat dieper. Zoals jullie weten ben ik een halfbloedje en liggen mijn roots diep in Engeland. Vorig jaar bezocht ik voor het eerst London, waar ik al heel mijn leven naartoe wilde. Dit was wel een schoolreis waardoor ik lang niet alles heb kunnen zien wat ik had willen zien. Daarom staat het zeker op mijn bucketlist om London nog een keertje te bezoeken. De Harry Potter plekjes en de beroemde parken. Alles wat ik met school niet had kunnen bekijken.Een single reis!

Ook weer iets minder specifiek. Toch heb ik altijd gezegd: "Ooit ga ik alleen op reis". Het lijkt me een van de meest bijzondere dingen. In je eentje een nieuw land ontdekken. Hoewel mijn vriend hier geen fan van is en ik mijn moeder ook niet heel makkelijk zal overtuigen, droom ik er toch van ooit in mijn eentje het vliegtuig te pakken.
Het zijn dromen groter dan mijn hoofd. Ik ben me er ook zeer bewust van dat ik waarschijnlijk lang niet alle dromen waar zal kunnen maken. Maar ze zijn wel altijd dicht bij me en geven me een warm gevoel van binnen. Natuurlijk vergeet ik niet om foto dagboeken bij te houden- mocht ik eindelijk weer uit huis mogen en de wijde wereld in trekken haha.


Welke bijzondere plekken droom jij van?


-S.


*Alle foto's zijn verzameld van Pinterest. De rechten gaan uit naar de originele fotograaf*


0 keer bekeken
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon

© 2019, Fancy Words en zijn content is eigendom van Sam Ashton