Zoeken

Aan mijn eerste auto...Lieve Charlie,


Dat is de naam die je gekregen hebt. Niet alleen omdat ik je een echte Charlie vind, met dat zwarte lakje en je schattige ouderwetse bekleding, maar ook omdat ik altijd een Charlie in mijn leven heb willen hebben. Toen ik voor het eerst 'The perks of being a wallflower' las was ik gelijk fan van Charlie. Hij is zo eigenzinnig maar sterk op hetzelfde moment. Heeft een mysterieuze achtergrond waar je in meeleeft. Charlie was voor mij een karakter om nooit te vergeten omdat hij me veel geleerd heeft. Dingen komen wel op zijn tijd, vrienden zijn belangrijker dan wat dan ook maar ze overtreffen nooit je eigen gevoel van bewustzijn, angsten zijn angsten en kunnen overwonnen worden, we verdienen liefde- en ga zo maar door. Ik vind jou een Charlie en daarom heet je zo sinds de eerste dag dat we samen gereden hebben.


Maar goed, om het even te hebben over jou. Je kwam op 25 oktober na een lange tijd wachten op mijn oprit op gerold. Ik kon het eerst bijna niet geloven, dat jij echt van mij was. Toen ik je ging ophalen kreeg ik kriebeltjes en vooral veel zenuwen. Jij was een verassing voor mij, ik had geen idee wat voor een schoonheid ik ging ophalen. Ja, hier en daar heb je wat wondjes en krasjes, maar ik waardeer rugzakjes wel. Je hebt dingen meegemaakt en het is best wel geinig dat ik nooit zal weten wat. Maar ondanks je schrammetjes aan de buitenkant ben je van binnen nog een wonderschoon figuur. Excuseer het feit dat ik de radio heb vervangen maar casette bandjes zijn gewoon niet meer zo van onze tijd....


Het was heel bizar om die eerste keer met jou te rijden. Ik leer sinds toen steeds meer hoe je werkt. Ik leer de gevoelige plekjes te kennen en ik krijg door wat je wel en niet fijn vind in onze vriendschap. Daardoor kan ik je met steeds meer respect behandelen en voel ik steeds meer die connectie tussen ons. Zo weet ik dat je versnelling 1 niet zo tof vindt en dat de 5 al snel bereikt is om zuinig te kunnen rijden. Maar goed, dat leren we verder nog wel. Stel we krijgen een keer ruzie dan kan ik in ieder geval veilig met jou discussiëren want het noodpakketje in de kattenbak is aangevuld met een driehoek, veiligheidshesje en wat er dan ook nog meer nodig is.


Ik heb heel lang gewacht met het aanschaffen van een eerste wagentje omdat ik het niet nodig vond om te vervuilen en kosten te maken als ik vrij weinig uit mijn stad kwam. De keren dat ik uit mijn stad wegging kon ik ook gewoon met de trein gaan. Jij bent wel echt een grote held voor de aankomende tijd. Want je weet het misschien nog niet maar we verhuizen binnenkort naar Belgie met zijn tweetjes. Jij en ik. Ik zal je eerlijk zeggen, dat is een van de engste dingen die ik ga doen. De reden dat jij mee gaat is dat ik mijn vriendje, mijn vriendinnen en familie niet hoef te missen in die 20 weken dat ik op reis ga met jou. We gaan vele lange ritjes maken en je zult vast de gekste avonturen met mij beleven.Ik wil je wel even waarschuwen voor het luidkeelse gezang dat plaats zal vinden in die lange ritjes. Ik kan namelijk niet beloven dat ik mezelf stil zal houden in die lange tijd rijden. Maar goed misschien zing je wel lekker met me mee. De muziek zal zo variëren dat je er vast wel iets leuks tussen vindt. En stel ik knoei een keer op je prachtige tapijtje of er blijft een prutteltje liggen dan compenseer ik dat wel weer met een mooi liefdesnummer speciaal voor jou. Want ook dat kan ik niet uitsluiten. Sorry voor de spontane tripjes die je misschien midden in de nacht als je lekker ligt te slapen met mij moet maken. Ik ga mijn best doen dit te minimaliseren maar soms krijg ik spontaan zin in een McFlurry of een pizza en dan moet ik gewoon op pad. Jij maakt die stap nou eenmaal net iets gemakkelijker dan mijn fiets.


Anyways, ik zal het een beetje samenvatten voor je. Lieve Charlie, ik heet je welkom in mijn leven als het allereerste autootje dat de mijne is. Ik hoop dat ik de mooiste avontuurtjes met je ga beleven en dat wij samen een power-team worden. Hopelijk hou je het nog lang met me vol en ga je ervoor zorgen dat ik mijn geliefde mensen niet zo lang hoef te missen. Want ik moet je eerlijk zeggen: Zonder jou zou ik deze tijd nog een heel stuk enger vinden.


-S.

0 keer bekeken
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon

© 2019, Fancy Words en zijn content is eigendom van Sam Ashton